Search found 17 matches

by tigger
Mon Feb 24, 2014 10:39 pm
Forum: EV3 Software
Topic: Sensor framework
Replies: 15
Views: 9500

Re: Sensor framework

A common technique (at least for C and Java) is that the caller passes a reference or pointer and thereby tells the callee where to put the result. I think this is more the C way than a common technique in Java. As far as I see in Java EE code the object-oriented approach using data transfer object...
by tigger
Mon Feb 24, 2014 10:25 pm
Forum: EV3 Software
Topic: EV3 Infrared sensor class
Replies: 10
Views: 5720

Re: EV3 Infrared sensor class

To check out your sensor speed improvement in a "real robot" I tried to program my wheel bot - and it works great! ⋅  The mode switches between distance mode and IR mode now fast enough to suppress the autonomous mode via remote control ⋅  Distance measuring via a Filte...
by tigger
Thu Feb 20, 2014 9:33 pm
Forum: EV3 Software
Topic: EV3 Infrared sensor class
Replies: 10
Views: 5720

Re: EV3 Infrared sensor class

Very interesting solution, Andy - I do not really understand the magic how to interprete the byte buffer in EV3UATPort but I can follow your changes. The code is 10x faster, great work and a cool demonstration there is no need for an API to modify SWITCH DELAY (was a stupid idea from me, sorry) My t...
by tigger
Thu Feb 20, 2014 8:22 pm
Forum: EV3 Software
Topic: Custom projects not in file folder Lejos EV3
Replies: 2
Views: 1022

Re: Custom projects not in file folder Lejos EV3

/home/ root /lejos => libs and lejos core, not listed under FILES. /home/ lejos /programs => place for your runnable JARs, listed under FILES. <target name="copy" depends="jar"> <scp todir="root:@${ev3.host}:/home/lejos/programs/" trust="true"> <fileset file=&...
by tigger
Wed Feb 19, 2014 10:18 pm
Forum: EV3 Software
Topic: EV3 Infrared sensor class
Replies: 10
Views: 5720

Re: EV3 Infrared sensor class

Thank you for your quick response, Andy. Yes, I have the behavior described above with the standard delay of 250ms (ev3classes on tag 0.6.0 freshly compiled & copied to EV3): when a command is sent on channel 2-4 sometimes the value read for channel 1 contains the last value from distance mode. ...
by tigger
Wed Feb 19, 2014 9:35 pm
Forum: EV3 Software
Topic: EV3 Infrared sensor class
Replies: 10
Views: 5720

EV3 Infrared sensor class

Hi all, last days I started to play around with the EV3IRSensor in my bot. First experiment was an autonomous bot using IR to detect barriers (currently I do not own an Ultrasonic sensor) - which works ok by using filters to smoothing the measurements. Then I tried IR as multichannel remote control,...
by tigger
Mon Feb 17, 2014 9:19 pm
Forum: EV3 Software
Topic: Short Bug Report
Replies: 35
Views: 6959

Re: Short Bug Report

Silently ignoring the issue is probably not a good thing to do. Good point. But for anyone not familiar with linux command line a runtime exception may hard to detect, and behaviors like this (setFloodlight(false) was used while init the robot, I doesn't expect a problem with such an API command) c...
by tigger
Mon Feb 17, 2014 9:10 pm
Forum: EV3 Software
Topic: Compiling with line numbers
Replies: 0
Views: 924

Compiling with line numbers

Normally, there is no need for line numbers in JAR files - the bytecode is more compact and faster (and not so easy to decompile) without these line numbers. But to analyze stack traces line numbers will help: Exception in thread "main" java.lang.IllegalArgumentException: Invalid color spe...
by tigger
Mon Feb 17, 2014 8:52 pm
Forum: EV3 Software
Topic: Short Bug Report
Replies: 35
Views: 6959

Re: Short Bug Report

Hi Andy, maybe a known problem: Using method setFloodlight(false); will result in an InvalidArgumentException because only Color.BLUE, Color.RED and Color.WHITE currently is mapped in setFloodlight(), but the implementation of setFloodlight(boolean) will try to set Color.NONE. A quick look into sour...
by tigger
Sat Feb 15, 2014 1:37 pm
Forum: EV3 Software
Topic: Lejos freeze, can't use motors
Replies: 10
Views: 1973

Re: Lejos freeze, can't use motors

I had the same problem when I started with Lejos: on the brick the SD.img in version 0.5.0 and using the latest version from EV3 sources via git. In my case the "solution" was to use the same version for both on SD.img (drivers on the brick) and ev3classes (API to code my programs). The mo...
by tigger
Sat Feb 15, 2014 12:45 am
Forum: EV3 Software
Topic: Possible using jar Libraries?
Replies: 9
Views: 4236

Re: Possible using jar Libraries?

@saturn_at_sky On the EV3 i prefer the place /home/root/lejos/lib/ (in manifest task ${lejos.home}/lib/) for my own library right next to ev3classes.jar. So /home/lejos/programs contains only executable JAR to avoid confusing myself :) To find out my preferred target location on EV3 - /home/root/lej...
by tigger
Fri Feb 14, 2014 7:33 pm
Forum: EV3 Software
Topic: 0.5.0-alpha
Replies: 115
Views: 24591

Re: 0.5.0-alpha

Git with his decentralized approach may be little bit confusing for anyone familiar with old school version control systems like SVN. "Team > Switch to > master" followed by "Team > Fetch from upstream" should sync the latest repository changes into your local version, so new tag...
by tigger
Thu Feb 13, 2014 9:20 pm
Forum: Website and Forum
Topic: leJOS Website updates
Replies: 1
Views: 1952

leJOS Website updates

A quick suggestion: The last news on http://www.lejos.org is 40+ days old - a promotion of version 0.5.0. Maybe a lot of people not reading this forum each single day are waiting for the new release which works WAYS BETTER without noticing it is available. The wiki also talks about 0.5.0. Andys shor...
by tigger
Wed Feb 12, 2014 9:15 pm
Forum: EV3 Software
Topic: 0.6.0-alpha release
Replies: 31
Views: 5107

Re: 0.6.0-alpha release

After spending some hours of lejos-ing I need to say: GREAT WORK, GUYS! 0.6 is a great step forward: - no more button "freezes" after disconnecting robot from USB (as in 0.5 most of the time) - no more motor problems - the new motorclasses My robot is a simple remote control mover with two...
by tigger
Tue Feb 11, 2014 8:50 pm
Forum: EV3 Software
Topic: 0.6.0-alpha release
Replies: 31
Views: 5107

Re: 0.6.0-alpha release

WiFi with Netgear WNA1100 via menu WiFi setup now works fine.

Great job!

Go to advanced search